Een beter bewustzijn van de rol van voeding is belangrijk. Behalve de mogelijke sociale factor (het samen eten) heeft voeding ook een belangrijke rol bij de gezondheid. Men zegt vaak "je bent wat je eet". Het zou dus erg voordelig zijn als een zorginstelling hier beter over nadenkt vooraf. Meer aandacht voor koken is in het belang van de bewoners van een zorginstelling.
Er zou dus meer tijd vrijgemaakt moeten worden voor boodschappen en koken. Zorgen dat zorgverleners niet weggeroepen kunnen worden tijdens het koken, dat er voldoende tijd is om goed boodschappen te doen. Dat is een taak voor de zorginstelling, gedeeltelijk voor de overheid (die daar geld voor moet uittrekken).
Ideaal zou zijn als er een aparte kok is om te koken en boodschappen te doen.

Andere tips kunnen zijn:
- ovengerechten die vooraf klaar zijn te maken
- nachtdienst die tijd heeft om maaltijden voor te bereiden
- bewoners betrekken bij het koken (als ze dat willen!)
- vis of kip "en papillot" (erg makkelijk klaar te maken en super lekker)