Een groot probleem met kant en klaar maaltijden van een maaltijdservice is dat ze bijna altijd te duur zijn, veel te weinig keuze aanbieden, niet gezond genoeg zijn of en smakeloos (door bijvoorbeeld nauwelijks of geen kruiden te gebruiken, omdat er mensen zijn die dat misschien niet lekker zouden vinden). Daarom is een kant en klaar maaltijd eigenlijk nooit een oplossing voor beter eten in de zorg.

Enkele voorbeelden:

Naam
Webadres
Regio prijs per maaltijd Menukaart
https://www.apetito.nl/ Nederland € 5,49 https://cld.bz/WNLwz6y#
http://www.gooisetafel.nl/ Laren € 10,50 http://www.gooisetafel.nl/...
https://www.kantenklaarmaaltijden.nl/ Nederland € 5,69 https://www.kantenklaarmaaltijden.nl/maaltijden/
https://www.maaltijdservice.nl/ Nederland € 6,00 (ong.) https://www.maaltijdservice.nl/standaard.html/
https://www.versaantafel.nl/ Nederland € 6,00 (ong.) https://www.versaantafel.nl/versaantafel/maaltijden.html
https://uitgekookt.nl/maaltijdservice/ Nederland € 7,00 (ong.) https://uitgekookt.nl/maaltijdservice/maaltijden

Enzovoort... Nog even niet over de smaak of de keuze (want die is ook vaak heel matig), het is gewoon te duur! Voor gehandicapten (bijvoorbeeld) met een Wajong uitkering is 6 of 7 euro iedere dag voor een avondmaaltijd, te veel. In een zorginstelling rekenen ze ook maar €2,50 of €3,50 per maaltijd.

Zolang de prijzen van dit soort maaltijdservice zo hoog blijft, heeft het voor afhankelijke mensen nauwelijks of geen zin om deze optie nader te onderzoeken, want het is toch te duur.