Het verzinnen van een lekker en betaalbaar menu wordt tegenwoordig erg geholpen door Internet. Een zorginstelling zou binnen de afdelingen kunnen adviseren en begeleiden waar op het Internet goede menu voorbeelden te vinden zijn.Een voorbeeld is het Voedingscentrum. Die bieden op Internet (gratis) wekelijks een menu aan dat voldoet aan de richtlijnen.


Ook bieden alle supermarkten tegenwoordig (gratis) tijdschriften aan met recepten, zoals de Allerhande. Hierin staan regelmatig goede en betaalbare maaltijden aan die gemaakt kunnen worden in een zorginstelling, zonder veel kook-kennis vooraf.Wij (Wethinkeasy) hebben ook de "menumaker" gemaakt. Een web-applicatie die we gratis (!) aanbieden aan zorginstellingen. Met de menumaker kan je een menu maken aan de hand van vooraf gekozen maaltijden.


Voor de gezondheid is afwisseling ook erg belangrijk. Eet niet steeds hetzelfde! Daarom is het verstandig om vaste "hollandse regeltjes" af te schaffen, zoals "woensdag gehaktdag" of "vrijdag visdag". Vis kan iedere dag en altijd gehakt op woensdag is niet de beste keuze.